Maiznīca “DONA” saņem vairākas godalgas konkursā “Ēdiens kā zāles” 6
Jēkabpils novada maiznīca “DONA” konkursā “Ēdiens kā zāles” ieguvusi Zelta diplomu par rudzu pilngraudu maizi un Krustpils rupjmaizi, kā arī Sudraba diplomu par Sēļu rudzu maizi. “DONAS” maize ieguva arī Zemkopības ministrijas simpātiju balvu. Konkursā “Ēdiens kā zāles” piedalījās deviņi ražotāji, kas iesniedza 20 maizes. Produkti tika vērtēti pēc kritērijiem: mazāk sāls un cukura, vairāk šķiedrvielu, normatīvajiem aktiem atbilstošs marķējums, garša, struktūra.
Visi laureāti:
- AS LPB “Maiznīca Priekule” saņēma zelta diplomu par rupjmaizi “Kukulītis” un divus sudraba diplomus par rupjmaizi “Lauku maize” un graudu maizi “Vārpiņa”.
- SIA “Lāči” saņēma zelta diplomus par “Sēklu maizi ar cigoriņu šķiedrvielu” un “Mājas rudzu maizi”, bet “Sēklu maize tumšā” tika novērtēta ar sudraba diplomu.
- Arī SIA “Dona” devās mājās ar diviem zelta diplomiem - par “Rudzu pilngraudu maizi” un “Krustpils rupjmaizi”, savukārt rudzu maize ’’Sēļu’’ saņēma sudraba diplomu.
- Kviešu miltu “Karaša” un “Graudu maize”, ko ražo SIA “Beātus” maiznīca “SOLO”, tika apbalvota ar zelta diplomu, bet “Mājas rupjmaize” ar sudraba diplomu.
- AS “Hanzas Maiznīcas” ražotā “Toste Proteīna tostermaize” ieguva zelta diplomu, bet “Rudzu rikas ar diedzētiem graudiem” – sudraba diplomu.
- z/s “Ķelmēni” par “Rankas rudzu rupjo maizi” ieguva zelta diplomu.
- Zelta diplomu par “Miežu karašu” un sudraba diplomu par “Dzirnavu Pilngraudu rupjmaizi ar sēklām un graudiem” saņēma SIA N.Bomja maiznīca “Lielezers”.
- SIA “Maiznīca Flora” saņēma zelta diplomus par “4 graudu maizītes” un “Turaidas rudzu maizi”.
- Arī SIA “Cannelle Bakery” saņēma zelta diplomu par “Graudu maizi bez cukura”.
Žūrija:
- Zane Timpare, sertificēta uztura speciāliste, rokasgrāmatas “Ēdiens kā zāles’’ redaktore,
- Gunta Evardsone, Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas departamenta nodaļas vadītājas vietniece,
- Andis Brēmanis, diētas ārsts, Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs,
- Lolita Neimane, diētas ārste, Rīgas Stradiņa universitātes Sporta un uztura katedras lektore, studiju programmu “Uzturs” un “Uzturzinātne” direktore, LDUSA valdes locekle
- Atis Tupiņš, diētas ārsts, Rīgas Austrumu Klīniskās Universitātes slimnīcas “Biķernieki’’ Rehabilitācijas nodaļas speciālists
- Ieva Treija, SIA “Gemoss’’ īpašniece
Šogad konkursu organizēja Latvijas Maiznieku biedrība (LMB) un SIA “Ēdiens kā zāles” sadarbībā ar Latvijas Diētas ārstu asociāciju, Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociāciju (LDUSA), ko pārstāv diētas ārste Lolita Vija Neimane, un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1. Konkursa atbalstītāji ir Zemkopības ministrija un SIA "Gemoss”.
Komentāri 6
Visi Reģistrētie (0) Anonīmie (6)Ziņot par komentāru
Ziņot par komentāru
Ziņot par komentāru
Ziņot par komentāru
Otrkārt, pēc Viņķeles zāļu pārdošanas reformas receptē tiks uzrādīts galveno sastāvdaļu t.i. milti un Tev liks pirkt neejošo produkciju, kas jau pastāvējusi bodē un sakaltusi.
Ziņot par komentāru
Ziņot par komentāru
Atstājiet komentāru
Pirms komentē
Portāla administrācija aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.
Noteikumi ->