Bernu majina
 
Ziņas Video Forums Kontakti Reklāma RSS Twitter
 Lietotājs Parole Laipni lūdzam Viesis! Reģistrēties »  
+ Ziņas
          Svētki
          Sadzīve
          Izglītība, Kultūra
          Ekonomika
          Pašvaldības ziņas
          Policijas ziņas
          Sports
          Visi
+ Ziņu arhīvs
+ Video
+ Foto galerija
+ Forums
+ Iepazīšanās

Ļąńģóšķī 15.12 Diena
2°C...4°C
DR 4-6 m/s

Ļąńģóšķī 15.12 Vakars
1°C...3°C
D 3-5 m/s

Šodien 15.decembrī
vārda dienas svin:

Johanna, Hanna, Jana

Rītdien:
Alvīne

Apsveicam!
Saraksts »

Kā vērtējat, ka Jēkabpilī šogad mākslīga, nevis dabīga Ziemassvētku egle?
Pozitīvi;
43.6%
Negatīvi;
37.6%
Abi varianti vienlīdz labi.
18.8%

Nobalsojuši: 101
Saraksts »

Ziņas: 26233
Komentāri: 508541
Ziņas forumā: 966
Statistika atjaunota
20.09.2017 08:39
 
Šobrīd portālā: 28 lietotāji

http://www.jekabpils.lv
Auto Noma Jēkabpils
Jaunākās ziņas
 
Pasaulē pirmā siera fabrika atvērta pirms 193 gadiem
Pievienots: 15.02.2008 16:28

» Versija izdrukai

siers_izstade.jpg
Februārī Jēkabpils Pilsētas bibliotēkā skatāma izstāde par sieru un tā vēsturi. Šī ir otrā ekspozīcija ciklā „Toreiz, šajā mēnesī...”, kurā ik mēnesi, visa gada garumā būs skatāmi materiāli par kādu nozari vai kādu šīs nozares faktu, par kuru var teikt - „pirmais, pirmoreiz” gan Latvijā, gan pasaulē.
    Izstādē plašāk izvērsta šī tik iecienītā pārtikas produkta tematika - skatāmas ar sieru saistītās grāmatas, enciklopēdijas, „Lauku Avīze” tematiskās avīzes, un citi izdevumi.
    Izstādē var iepazīties ar faktiem no siera vēstures, ar to, kā notiek siera ražošanas process, ar sieru un tā ēdienu receptēm. Var uzzināt, ar ko atšķiras vācu siers no franču, dāņu, Holandes no citiem sieriem? Kas ir Feta siers? Kāpēc, piemēram, Šveices sieram ir tik lieli caurumi? Kā vispār radušies to nosaukumi? Rokforas, Čedaras, Parmezanas gardumi savus nosaukumus ieguva pēc vietas, kur tas pirmo reizi sākts ražot, vārda. Ekspozīcija stāsta arī par citiem interesantiem faktiem no vēstures. Piemēram, to, ka Franču Brī siers pēc ministra Taleirāna priekšlikuma „kronēts” Vīnes kongresā 1814.-1815.gadā, kur daudzu Eiropas valstu diplomāti svinēja uzvaru pār Napoleonu.
    Tāpat izstādē iegūstama informācija par to, kad pie mums - Latvijā, uzsākta siera ražošana, kā arī iespējams uzzināt vietējo sieru, tajā skaitā arī populārā Jāņu siera recepti.
    
     Santa Zvirbule.
    
 


Komentāru skaits: 1
Apspriežam tēmu:
*Gaļina
  Hotj na kartinke uvidim sir. Bil Jēkabpilskij magazin da i tot splil... Von prejlļskij sir ne toljko v specializirovannih magazinah, no i k nam zavozjat. Neuželi na dvuh storonah Jēkabpilsa ne neshlisj pomesčenija, gde bi torgovali svoim tovarom? Zakritj vsegda legče... da i v drugih on namnogo dorože...
15.02.2008 21:52
Piedalīties diskusijā:
Vārds:
Adresāts:
Visual CAPTCHA
Ievadiet drošības kodu: *





  Copyright © jekabpilslaiks.lv 2005-2019.g.
Mājas lapu izstrāde. 2005.g. (support@jekabpilslaiks.lv)


Portālā jekabpilslaiks.lv publicētie materiāli ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Jebkura jekabpilslaiks.lv publicēto materiālu kopēšana, modificēšana, uzglabāšana, arhivēšana un pilnīga vai daļēja publiskošana bez SIA “Vidusdaugavas televīzija” rakstiskas atļaujas ir kategoriski aizliegta.
Ja netiek ievēroti augstāk minētie noteikumi, tiek uzskatīts, ka ir pārkāptas autora tiesības un atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās administratīvās vai kriminālās atbildības.

Komentārus, ierosinājumus un jautājumus sūtiet uz adresi redakcija@jekabpilslaiks.lv

Publicētie materiāli ne vienmēr saskan ar redakcijas viedokli. Par rakstos publicēto materiālu saturu atbild raksta autors. Redakcija neatbild par lietotāju komentāriem, forumā ievietotajiem ziņojumiem. Par reklāmas materiālu un sludinājumu saturu atbild to iesniedzējs.
Atslēgvārdi: Jēkabpils, Jēkabpils ziņas, Jēkabpils rajons, jaunumi, forums, sludinājumi, foto galerija, reklāma.
Lapas apstrādes laiks: 0.0056 sek.

Cienījamais lietotājs, Jekabpilslaiks.lv izmanto sīkfailus lai uzlabotu vispārējo pakalpojumu kvalitāti. Turpinot lietot portālu, jūs apliecināt, ka piekrītat mūsu Privātuma politikai, kā ari sīkdatņu izmantošanai. Es saprotu