Autoviss Rezerves dalu veikals.
 
Ziņas Video Forums Kontakti Reklāma RSS Twitter
 Lietotājs Parole Laipni lūdzam Viesis! Reģistrēties »  
+ Ziņas
          Svētki
          Sadzīve
          Izglītība, Kultūra
          Ekonomika
          Pašvaldības ziņas
          Policijas ziņas
          Sports
          Visi
+ Ziņu arhīvs
+ Video
+ Foto galerija
+ Forums
+ Iepazīšanās

Ļąńģóšķī 19.11 Vakars
0°C...2°C
DA 2-4 m/s

Ļąńģóšķī 20.11 Nakts
1°C...3°C
D 2-4 m/s

Šodien 19.novembrī
vārda dienas svin:

Elizabete, Betija, Liza, Līze

Rītdien:
Anda, Andīna

Apsveicam!
Saraksts »

Kā vērtējat Izglītības un zinātnes ministrijas ieceri reorganizēt vai slēgt vairākas vidusskolas Jēkabpils un Līvānu apkārtnē (Līvānu 2.vidusskolu, Jēkabpils 2.vidusskolu, Atašienes vidusskolu, Rudzātu vidusskolu)?
Atbalstu, jo nav ekonomiski izdevīgi uzturēt mazās lauku skolas vai divas vidusskolas vienā pilsētā;
50.5%
Neatbalstu, jo tādējādi skolēniem tiek liegta iespēja saņemt izglītību tuvāk mājām;
46.3%
Nav viedokļa.
3.2%

Nobalsojuši: 95
Saraksts »

Ziņas: 26233
Komentāri: 508541
Ziņas forumā: 966
Statistika atjaunota
20.09.2017 08:39
 
Šobrīd portālā: 24 lietotāji

http://www.jekabpils.lv
Mājas lapu izstrāde
Jaunākās ziņas
 
Jersikas čipsu ražotājs iekļuvis konkursa “Eksporta un inovācijas balva 2017” 2.kārtā
Pievienots: 08.11.2017 11:26

» Versija izdrukai

rsz_jersikascipsi2.jpg
Līvānu novada Jersikas pagastā nu jau vairāk nekā gadu aktīvi darbojas uzņēmums SIA “Glear”, kas ražo Jersikas čipsus. Ražotni šeit izveidojis Artis Paegle – cilvēks, kurš jau sen lolojis sapni par čipsu ražošanu un izvēlējies šo sapni īstenot Latgalē. Produkcija ļoti strauji ir iegājusi Latvijas tirgū un pamazām sāk ieņemt savu vietu arī ārzemju veikalos. Jersikas čipsi ir nopērkami Lietuvā, Igaunijā un Somijā, bet drīzumā uzņēmums cer uzsākt eksportu arī uz Norvēģiju, Islandi un Zviedriju. Lai gan SIA “Glear” uzskatāms par jaunu uzņēmumu, tas jau guvis vērienīgus panākumus. Uzņēmums ir iekļuvis konkursa “Eksporta un inovācijas balva 2017” 2.kārtā, un šonedēļ ražotnē viesojās konkursa žūrija, lai klātienē izzinātu, kā top Jersikas čipsi un kā tie garšo.
    
    SIA “Glear” valdes loceklis Artis Paegle stāsta: “Galvenā atšķirība ir tā, ka mūsu ražotie čipsi netiek cepti eļļā, čipsi tiek izcepti bez taukvielu palīdzības. Mēs neražojam čipsus no zaļa kartupeļa, bet ņemam izkaltētu, granulētu kartupeli.”
    
    Granulas top no tīriem kartupeļiem, un čipsu veidošanā netiek izmantotas ķīmiskas vielas. Eļļa tiek izmantota tikai tik daudz, lai čipsiem pieliptu garšvielu maisījums. Konkursa žūrijas komisija uzsver, ka produkcija izceļas gan ar ražošanas tehnoloģiju, kas ir draudzīgāka veselībai, jo čipsi netiek cepti eļļā, gan ar iepakojuma dizainu, kas jau guvis augstu atzinību dažādās izstādēs (izstādē “Riga Food 2017” starptautiskas ekspertu žūrijas vērtējumā uzņēmums saņēma Grand Prix balvu par iepakojumu Jersikas čipsiem “Adventure”), bet visievērojamākais fakts ir tas, ka uzņēmums atrodas Latgales laukos – Jersikas pagastā.
    
    “Vislielākais paldies, kas ir jāsaka šim uzņēmumam, ir par to, ka uzņēmums ir atvērts tieši šajā vietā,” uzsver žūrijas komisijas locekle – Agroresursu un ekonomikas institūta Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe. “Ja paskatās ārā pa šī modernā uzņēmuma logu, tad var redzēt drupas, izskatās diezgan nemīlīgi. Ja šādā vietā uzņēmīgs cilvēks atver jaunu ražotni un izveido darba vietas ne tikai sev, bet arī citiem iedzīvotājiem, tad tas ir ļoti liels ieguldījums. Čipsi ir čipsi, bet vislielākā balva, kas viņiem būtu jāsaņem, ir par to, ka šajā vietā no nulles ir atvērta šāda rūpnīca.”
    
    Artis Paegle teic, ka ražotnes atrašanās vietai ir gan plusi, gan mīnusi: “Kā galveno priekšrocību es gribētu minēt vietējo cilvēku atsaucību, viņu darba mīlestību un rūpību, ar kādu viņi strādā. Protams, ir arī grūtības. Viena no grūtībām ir sagādes problēma. Ja uzņēmumam kaut ko vajag, piemēram, rezerves daļas, tad jāved no Rīgas. Tāpat uz Rīgu jānogādā produkcija. Tas arī kaut ko maksā.”
    
    SIA “Glear” ir pieteicies konkursa trīs kategorijās, bet žūrija uzskata, ka Jersikas čipsi visvairāk ir piemēroti kategorijai “Importa aizstājējprodukts”, jo ir labi, ka no plašā čipsu klāsta, kas pieejams Latvijas veikalos, iedzīvotājiem ir iespēja izvēlēties arī vietējo produkciju. Konkursa “Eksporta un inovācijas balva 2017” laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā šā gada 7.decembrī, kad visus dalībniekus sveiks konkursa patrons – Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Jāpiebilst, ka SIA “Glear” pienesums Latgales uzņēmējdarbībā tiek novērtēts arī vietējā līmenī. 18.novembrī Artis Paegle saņems Līvānu novada domes Atzinības rakstu nominācijā “Jaunais uzņēmējs”.
    
    Sandra Paegļkalne
    
    
    
    
    
    
    
    
 


Komentāru skaits: 29
Apspriežam tēmu:
*Jefiņš
 Nemaz nezināju,ka čipsi top tepat kaimiņos.Kaltētus kartupeļus deva mums padarmijā,kad mainīja neaizskaramo rezervju produktus,tie bija drausmīgi,ar visiem tārpiem.
08.11.2017 13:00
*Viesis
  Pirmo reizi dzirdu par tādiem čipšiem
08.11.2017 13:08
*aicis
 Sausmas ka to nabaga kartupu izmoka lai tik kabata vairak dabutu :)
08.11.2017 13:55
*Neķītrais masāžists
 To neviens pat viserotiskākajos sapņos iedomāties nevarēja. :D
08.11.2017 14:11
*Vera
 Tie čipši nemaz nav no kartupeļiem!Bet no auzu pārslām!
08.11.2017 15:44
*Viesis -> vera
  no ko tu izdziš
08.11.2017 16:08
*Laba ziņa
 Visu cieņu SIA “Glear”Jersikas čipšu ražotnes izveidojam Artim Paegle.
Ja dziļos laukos paskatās ārā pa modernā uzņēmuma logu, tad var redzēt drupas un pabriesmīgu ainavu, bet iekšā silti, tīrs un cilvēkiem ir darbs.
Apsveicami, ka uzņēmums ir iekļuvis konkursa “Eksporta un inovācijas balva 2017” 2.kārtā. Jersikas čipsi ir nopērkami Lietuvā, Igaunijā un Somijā, bet drīzumā cer uzsākt eksportu arī uz Norvēģiju, Islandi un Zviedriju.
08.11.2017 16:28
*Viesis
  Protams, ka labi, ka laukos ir ražošana. Tā tam būtu jābūt.
08.11.2017 16:58
*aicis -> *Viesis
 Laukos jabut nevis razosanai , bet audzesanai un kopsanai , glupais duraks :)
08.11.2017 17:05
*?
 Kur Jēkabpilī var nopirkt Jersikas čipsus?
08.11.2017 17:10
*ĶĒMS
 Rīt,akurāt, man jāiet uz Betu,noteikti papētīšu plauktus,jo līdz šim čipsus praktiski neesmu pircis.
08.11.2017 17:16
*biznesmenis -> aicis
  Stulbs esi tu. Jāaudzē un jāpārstrādā viss ir uz vietām, nevis simtiem km jāved izejvielas. Tas tik visu sadārdzina. ujovs tu biznesmenis.
08.11.2017 17:21
*Viesis -> neķītrais
  Papētīšu sestdien plauktus. Nu ja nebūs! Aizskrien uz bodi, nopērc, nogaršo un mums pastāsti, kā garžoja. :D
08.11.2017 17:22
*Viesis
  Nez video būs? Tā kā vajadzētu. Nav saprotams, ka neviens no komentētājiem nav pat pagaršojis, bet uzņēmums plūc tādus laurus. Kaut kas neštimmē.
08.11.2017 17:45
*jap -> *Viesis
 Kāpēc nepērc? Jersikas čipsi ir nopērkami Lietuvā, Igaunijā un Somijā,
08.11.2017 17:52
*Viesis -> jap
  ;D Tūlīt braucu pēc čipšiem. Tad kāpēc te tracina tautu?
08.11.2017 18:00
*aicis -> *biznesmenis
 Labi labi necepies ! Cipsus vajag uz vietam , jatik irkas ed :)
08.11.2017 18:27
īpaši stulbs
 Labi, ka valdes loceklis Artis Paegle tiks apbalvots arī ar Līvānu Atzinības rakstu, bet lasītājam paliek noslēpums, kas tad ir īstais uzņēmuma īpašnieks un patiesā labuma guvējs. Bez Kļauža labvēlības, manuprāt, tur nekas nesanāktu. Bet es jau nezinu.
Slava jaunajiem uzņēmējiem!
08.11.2017 18:42
*noskatījos video
  Rīgas kungi ēda čipšus diviem pirkstiņiem knapi ar zobu aizkožot. Kas tā degustē? Pilnu muti vajadzēja piebāzt, tad vismaz var saprast, ko ēd. Vai tiešām tur ģerevņa strādā, vai tomēr strādnieki brauc no Līvāniem?
08.11.2017 23:41
*zinātājs
 Patiesību neviens Jersikā pat nezina. No kurienes Paegle uzradies; kāpēc ūsas nodzinis; no kurienes viņam radusies nauda, lai laukos fabriku uzceltu; kas ir viņa jumts; kāpēc viņam netraucē strādāt VID un PVD, un tā tālāk? Šie jautājumi daudziem neliek mieru.
09.11.2017 07:39
*aicis -> *zinātājs
 Kada nauda , kads jumts ! Damite tak pateica ka ne no ka uztaisija cipsus , es ar gribetu ,, ne no ka ,, kautko uzburt !::))
09.11.2017 09:15
*Viesis -> *aicis
 šim taču pašam ir jumts...aizbraucis.DDD
09.11.2017 15:32
*brīnos gan -> *zinātājs
 ieklabināji riktīga pastulbākā pastalnieka un čekas ziņotāka stilā. Nu kuru tavu izjāto caurumu rausta kas viņš ir? Viņa vietā nekad dzīvē netaisītu biznesu tik dziļos pāķos... Kāpēc? To viņš sapratīs diezgan ātri...
09.11.2017 17:45
*Viesis -> brīnos gan
  vo vo. vai tad neviens komentators nav ēdis šos čiponus? nu dajot. sestdien pameklēšu pa bodēm, nogaršošu un pateikšu kā garšo.
09.11.2017 18:27
*Hiacinte
 RIMI, Topā esmu redzējusi šo produkciju.
10.11.2017 00:26
*aicis -> *brīnos gan ,viesis
 A ja pa purnu ?
10.11.2017 02:21
*GLEAR -> GLEAR
 Kā lasās tā arī izrunā GLEAR nevis Glīr..
10.11.2017 10:04
*zinātājs -> aicis
 Toč, viņiem pa purnu! Pa izjātajiem caurumiem arī ar sporta halles grīdas birsti!
10.11.2017 10:25
*Viesis
  Nopirku tos čiponus pa 1,19 eiriem ar krējuma, sīpolu garšu. Sastāvā uz 100 g 12g ir tauki . 4441 kcal. plus vēl garšas uzlabotāji. Nu baigi veselīgi. Kaut kāda piegarša jocīga, ne pēc kartupeļa. Ja nav tauku, kas tad ir tie 12 g uz 100 g kartufel. Kaloriju tikpat kā šoholādei. Un sāļi ar. Nē, nu nav nekas tur īpašs.
11.11.2017 18:41
Piedalīties diskusijā:
Vārds:
Adresāts:
Visual CAPTCHA
Ievadiet drošības kodu: *





  Copyright © www.jekabpilslaiks.lv 2005-2017.g.
Mājas lapu izstrāde. 2005.g. (support@jekabpilslaiks.lv)

Publikāciju izmantošanas vai citēšanas gadījumā atsauce un hipersaite uz portālu jekabpilslaiks.lv obligāta. Portālā jekabpilslaiks.lv ievietoto video materiālu izmantošana tikai ar SIA "Vidusdaugavas televīzija" rakstisku atļauju.

Komentārus, ierosinājumus un jautājumus sūtiet uz adresi redakcija@jekabpilslaiks.lv

Publicētie materiāli ne vienmēr saskan ar redakcijas viedokli. Par rakstos publicēto materiālu saturu atbild raksta autors. Redakcija neatbild par lietotāju komentāriem, forumā ievietotajiem ziņojumiem. Par reklāmas materiālu un sludinājumu saturu atbild to iesniedzējs.
Atslēgvārdi: Jēkabpils, Jēkabpils ziņas, Jēkabpils rajons, jaunumi, forums, sludinājumi, foto galerija, reklāma.
Lapas apstrādes laiks: 0.00534 sek.