AUTO NOMA - Jekabpils autocentrs
 
Ziņas Video Forums Kontakti Reklāma RSS Twitter
 Lietotājs Parole Laipni lūdzam Viesis! Reģistrēties »  
+ Ziņas
          Svētki
          Sadzīve
          Izglītība, Kultūra
          Ekonomika
          Pašvaldības ziņas
          Policijas ziņas
          Sports
          Visi
+ Ziņu arhīvs
+ Video
+ Foto galerija
+ Forums
+ Iepazīšanās

Ģąėīīįėą÷ķī 19.07 Diena
20°C...22°C
R 4-6 m/s

ßńķī 19.07 Vakars
16°C...18°C
R 2-4 m/s

Šodien 19.jūlijā
vārda dienas svin:

Jautrīte, Kamila, Digna

Rītdien:
Ritma, Ramona

Apsveicam!
Saraksts »

Kā vērtējat Jēkabpils pilsētas svētkus 2019?
Interesanti un labi noorganizēti;
36.4%
Svētku pasākumus neapmeklēju, tādēļ nav viedokļa.
33%
Bija labi, tikai gribētos kaut ko citādāku, interesantāku;
20.5%
Garlaicīgi un slikti noorganizēti;
10.2%

Nobalsojuši: 88
Saraksts »

Ziņas: 26233
Komentāri: 508541
Ziņas forumā: 966
Statistika atjaunota
20.09.2017 08:39
 
Šobrīd portālā: 63 lietotāji

http://www.jekabpils.lv
Mājas lapu izstrāde
Jaunākās ziņas
 
Līvānu 1.vidusskola iesaistās projektā “Garšīgie likumi”
Pievienots: 22.02.2017 13:52

» Versija izdrukai

rsz_garsigielikumi.jpg
Līvānu 1.vidusskola iesaistījusies Eiropas parlamenta Informācijas biroja Latvijā projektā “Garšīgie likumi”. Tā laikā 9.klašu skolēni izzināja trīs tēmas – alergēni, ģenētiski modificēti organismi un jaunā pārtika, kā arī pētīja pārtikas drošību savā novadā. Šonedēļ skolā norisinājās pārtikai veltīts pasākums, kurā audzēkņi prezentēja savu pētījumu rezultātus un diskutēja par to, cik veselīga ir pārtika Latvijā un kam jāpievērš uzmanība, izvēloties produktus veikalā vai pasūtot ēdienus kafejnīcās. Bija arī dažādu ēdienu degustācija.
    
    Līvānu 1.vidusskolas mājturības un tehnoloģiju skolotāja Maija Kulakova stāsta: “Mēs ar šo projektu sākām darboties jau decembra beigās, un visu šo laiku esam gan pētījuši produktus veikalos, gan meklējuši, ko varētu pagatavot. Meklējot receptes, atradām arī tādas lietas, ko ikdienā negatavo. Piemēram, mēs bieži cepam vafeles no kviešu miltiem, bet mēs sameklējām recepti vafelēm, kur nav kviešu miltu, bet ir kartupeļu ciete, olas, sviests... Protams, arī kukurūzas vafeles, kas arī ir pilnīgi citādāks produkts.”
    
    Projekta laikā skolēni daudz uzzināja arī par to, kādus likumus pieņem Eiropas Parlaments, lai būtu droša pārtika un lai uzlabotu dzīves kvalitāti ikvienam iedzīvotājam – arī tiem, kam ir dažādas alerģijas un slimības, kuru dēļ nedrīkst ēst konkrētus produktus.
    
    Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā pārstāve Jolanta Bogustova stāsta: “Pārtikas drošība ir tēma, par ko Eiropas Parlamentam bijis ļoti daudz likumprojektu, kas mūs skar tieši, piemēram, par alergēnu uzrādīšanu pārtikā. Kopš pagājušā gada vasaras tas ir gandrīz katrā kafejnīcā.”
    
    Jolanta Bogustova skaidro, ka jau šobrīd sabiedrībā ir pieejama plaša informācija par pārtikas produktu sastāvu, bet galvenais ir mudināt iedzīvotājus šo informāciju pētīt un likt aizdomāties par veselīgu uzturu: “Mēs mudinām jauniešus lasīt, jo informācija ir, bet jautājums, vai mēs to apzināmies un izmantojam. Šis projekts palīdz jauniešiem saprast tās lietas, zināt, kuras vielas ir sliktas, kuras – nē. Kā viens skolēns tikko teica – vismaz kukaiņus meklēs, e-vielas meklēs. Ir svarīgi, ka viņi nevis domā, ka ir droši, bet zina to.”
    
    Šobrīd projektā “Garšīgie likumi” ir iesaistījušās 100 vispārizglītojošās skolas visā Latvijā, bet projekts tika aizsākts pirms diviem gadiem Latvijas profesionālajās skolās un tehnikumos.
    
    Sandra Paegļkalne
    
    Pielikumā: informācija par jauno pārtiku un ģenētiski modificētiem organismiem
    
    
    
    
    
    
    
    
    
 
Dokumenti:
PDF: 23516_0.pdf
PDF: 23516_1.pdf


Komentāru skaits: 6
Apspriežam tēmu:
*Neķītrais masāžists
 Kad zupā tārpi, ko tad dara? :D
22.02.2017 14:19
*nujanuja
 Vajadzēs uzcept tās kartupeļu cietes vafeles.
22.02.2017 15:17
īpaši stulbs
 Nu, tagad jau tādi laiki, ka cilvēki daudz neko vairāk tērēties gardumiem kā vien pašu ceptām vafelēm. Jāatzīst, ka ir arī tādi, kas tikai no vafelēm un citiem uztura bagātinātājiem vien pārtiek.
22.02.2017 18:08
*ĶĒMS
 Es arī esmu liels kārumu cienītājs, bet man visu gatavo sieva.
22.02.2017 19:06
*Viesis
  9.klašu skolēni izzināja trīs tēmas – alergēni, ģenētiski modificēti organismi un jaunā pārtika, kas atrodami veikalos un mūsu mājās, vai ne?
22.02.2017 19:35
*Video skatoties
 Par ēdamlietām tik garlaicīgi tika stāstīts, ka dažs labs knapi noturējās, lai neaizmigtu ...
22.02.2017 19:48
Piedalīties diskusijā:
Vārds:
Adresāts:
Visual CAPTCHA
Ievadiet drošības kodu: *





  Copyright © jekabpilslaiks.lv 2005-2019.g.
Mājas lapu izstrāde. 2005.g. (support@jekabpilslaiks.lv)


Portālā jekabpilslaiks.lv publicētie materiāli ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Jebkura jekabpilslaiks.lv publicēto materiālu kopēšana, modificēšana, uzglabāšana, arhivēšana un pilnīga vai daļēja publiskošana bez SIA “Vidusdaugavas televīzija” rakstiskas atļaujas ir kategoriski aizliegta.
Ja netiek ievēroti augstāk minētie noteikumi, tiek uzskatīts, ka ir pārkāptas autora tiesības un atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās administratīvās vai kriminālās atbildības.

Komentārus, ierosinājumus un jautājumus sūtiet uz adresi redakcija@jekabpilslaiks.lv

Publicētie materiāli ne vienmēr saskan ar redakcijas viedokli. Par rakstos publicēto materiālu saturu atbild raksta autors. Redakcija neatbild par lietotāju komentāriem, forumā ievietotajiem ziņojumiem. Par reklāmas materiālu un sludinājumu saturu atbild to iesniedzējs.
Atslēgvārdi: Jēkabpils, Jēkabpils ziņas, Jēkabpils rajons, jaunumi, forums, sludinājumi, foto galerija, reklāma.
Lapas apstrādes laiks: 0.00527 sek.

Cienījamais lietotājs, Jekabpilslaiks.lv izmanto sīkfailus lai uzlabotu vispārējo pakalpojumu kvalitāti. Turpinot lietot portālu, jūs apliecināt, ka piekrītat mūsu Privātuma politikai, kā ari sīkdatņu izmantošanai. Es saprotu