Bernu majina
 
Ziņas Video Forums Kontakti Reklāma RSS Twitter
 Lietotājs Parole Laipni lūdzam Viesis! Reģistrēties »  
+ Ziņas
          Svētki
          Sadzīve
          Izglītība, Kultūra
          Ekonomika
          Pašvaldības ziņas
          Policijas ziņas
          Sports
          Visi
+ Ziņu arhīvs
+ Video
+ Foto galerija
+ Forums
+ Iepazīšanās

Ļąńģóšķī 07.12 Nakts
2°C...4°C
D 4-6 m/s

Äīęäü07.12 Rits
1°C...3°C
D 4-6 m/s

Šodien 07.decembrī
vārda dienas svin:

Antonija, Anta, Dzirkstīte

Rītdien:
Gunārs, Vladimirs, Gunis

Apsveicam!
Saraksts »

Kā vērtējat, ka Jēkabpilī šogad mākslīga, nevis dabīga Ziemassvētku egle?
Pozitīvi;
43.3%
Negatīvi;
40%
Abi varianti vienlīdz labi.
16.7%

Nobalsojuši: 30
Saraksts »

Ziņas: 26233
Komentāri: 508541
Ziņas forumā: 966
Statistika atjaunota
20.09.2017 08:39
 
Šobrīd portālā: 32 lietotāji

http://www.jekabpils.lv
Auto Noma Jēkabpils
Jaunākās ziņas
 
Noritējis pasākums, kas veltīts gastronomiskās kultūras sastāvdaļai – kartupelim
Pievienots: 28.10.2016 10:07

» Versija izdrukai

rsz_kartupelis1.jpg
Jēkabpils baltkrievu biedrība “Spatkanne” sadarbībā ar Jēkabpils Galveno bibliotēku organizēja pasākumu, kas veltīts latviešu un baltkrievu gastronomiskās kultūras sastāvdaļai – kartupelim. Izrādās, ka ne tikai Latvijā kartupeli dēvē par otro maizi. Arī Baltkrievijā šo dārzeni ceļ tikpat lielā godā. Īsu ieskatu kartupeļa vēsturiskajā ceļā uz vietu ēdienkartē latviešu valodā sniedza Galvenās bibliotēkas speciāliste Lilija Kirilova, bet ukraiņu un krievu valodās – biedrības “Spatkanne“ valdes priekšsēdētāja Valentīna Doraščenoka. Pasākumā neiztika bez lustīgām dziesmām un rotaļām. Tāpat ikviens klātesošais varēja nobaudīt kartupeļu pankūkas un citus kartupeļu ēdienus.
    
 


Komentāru skaits: 15
Apspriežam tēmu:
*Neķītrais masāžists
 Baltkrieviem pirmā maize ir buļba, bet otrā arī, kā Latvijā, kartupelis! :DDD
28.10.2016 10:37
*Viesis
  Lv dzīvo bagāti cilvēki, karbonādes un lašus ēd katru dienu. Kam tie kartuški?
28.10.2016 12:58
*lamzaks -> *Viesis
 Pie karbonādes bez kartupeļa un šķovētiem kāpostiem neiztikt un tā nav nekāda bagātība. Par lasi?Labāk garšo zandarts.
28.10.2016 13:50
*Rex
 Daugaviņā pirms kāda laika bija labs raksts ar daudzām bildēm par šo baltkrievu pasākumu. Vai bibliotēkā bija atgremojums no toreiz notikušā?
28.10.2016 14:48
*Jefiņš
 Man garšo kartupeļu klimpas piena zupā.
28.10.2016 15:35
*? -> *Jefiņš
 Vai zini kā gatavo tās klimpas?
28.10.2016 15:47
*ĶĒMS
 No kartupeļiem varot pagatavot ap simts dažādus ēdienus, visus neesmu ēdis, protams, ja prot tikai izvārīt vai izcept uz pannas, tas tie var likties prasti.
28.10.2016 17:04
*Jefiņš -> *?
 Zinu vispārināti,māte gatavoja un tagad sieva,kas to prasmi pārņēma no savas mātes. Garāmejot esmu redzējis,sarīvē kartupeļus,tad caur marli to masu izspiež,kaut ko tur pievieno un liek vārīt katlā ar ūdeni,pienu pielej kad klimpas gatavas,es neesmu pavārmākslas specs,bet garšo gan,tās klimpas iznāk pelēkas,tas pats arī līdzīgi ar pankūkām.
28.10.2016 19:11
*jefiņam
  Olu dasit pie izspiestiem rīvētiem kartuškiem, tad nebūs klimpas pelēkas . Var drusku, drusku mannu pielikt, lai klimpas nav sīkstas. Drīz kāposti jāskābē, jauns mēness svētdien sākas, ne da kartupeļiem.
28.10.2016 19:18
*Jefiņš -> 28.10.2016 19:18
 Es nemaz nestrīdos,droši vien kā ar katru ēdienu - cik saimnieču tik recepšu,mani tikai reizēm piespiež rīvēt(drausmīgs darbs).Kāposti,jā,ar tiem tomēŗ viekāršāk; sāls, cukurs, ķimenes un kārtīga vāle.
28.10.2016 19:57
*Jefiņ
  Nopērc labu virtuves kombainu, kā piem mazo filips virtuves kombainu un nebūs problēmu. Rīvē un cep blinčukus vai ēd klimpas kaut katru dienu. :D Ko tur muļļāties ar rokām rīvējot.
28.10.2016 20:50
īpaši stulbs
 Ui, man arī kartupeļu klimpas garšo, bet nekad nesanāk - vārās, vārās un izjūk. Ēdu tādas pašas šķidrās, ārā jau mantu gāzt nevar.
29.10.2016 03:03
*Viesis -> īpaši stulbs
  Nu atkal tu muldi. Noūc sarīvēto masu kārtīgāk, tad nekas nejuks.
29.10.2016 11:38
*zinātājs
 Cik zinu, klimpām kartupeļus jārīvē uz smalkās rīves.
29.10.2016 13:54
*lamzaks -> *zinātājs
 vari stampāt arī ar stampu galvenais lai viss ir putrā
30.10.2016 12:33
Piedalīties diskusijā:
Vārds:
Adresāts:
Visual CAPTCHA
Ievadiet drošības kodu: *





  Copyright © jekabpilslaiks.lv 2005-2019.g.
Mājas lapu izstrāde. 2005.g. (support@jekabpilslaiks.lv)


Portālā jekabpilslaiks.lv publicētie materiāli ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Jebkura jekabpilslaiks.lv publicēto materiālu kopēšana, modificēšana, uzglabāšana, arhivēšana un pilnīga vai daļēja publiskošana bez SIA “Vidusdaugavas televīzija” rakstiskas atļaujas ir kategoriski aizliegta.
Ja netiek ievēroti augstāk minētie noteikumi, tiek uzskatīts, ka ir pārkāptas autora tiesības un atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās administratīvās vai kriminālās atbildības.

Komentārus, ierosinājumus un jautājumus sūtiet uz adresi redakcija@jekabpilslaiks.lv

Publicētie materiāli ne vienmēr saskan ar redakcijas viedokli. Par rakstos publicēto materiālu saturu atbild raksta autors. Redakcija neatbild par lietotāju komentāriem, forumā ievietotajiem ziņojumiem. Par reklāmas materiālu un sludinājumu saturu atbild to iesniedzējs.
Atslēgvārdi: Jēkabpils, Jēkabpils ziņas, Jēkabpils rajons, jaunumi, forums, sludinājumi, foto galerija, reklāma.
Lapas apstrādes laiks: 0.01057 sek.

Cienījamais lietotājs, Jekabpilslaiks.lv izmanto sīkfailus lai uzlabotu vispārējo pakalpojumu kvalitāti. Turpinot lietot portālu, jūs apliecināt, ka piekrītat mūsu Privātuma politikai, kā ari sīkdatņu izmantošanai. Es saprotu